Idag ska vi fokusera på viner som funkar bra till asiatisk mat och mat som har höga smaker av till exempel chili. Vi börjar med tre viner baserade på druvan Riesling som är en utmärkt kompis till het mat och även om dessa tre är helt torra gör det ingenting om det finns lite restsötma då detta mildrar chilins effekt.

Det första vinet kommer från en av världens mest kända odlare, Markus Molitor. 2019 Haus Klosterberg Riesling kommer från Moseldalen och har en frisk och druvtypisk doft och karaktär med inslag av gröna äpplen, krusbär, grapefrukt och mineraler. Markus Molitor 2019 Haus Klosterberg Riesling har artikelnummer 50317 och du hittar den i Systembolagets beställningssortiment.

Vin nummer 2 kommer från producenten Bassermann-Jordan i Rheinland-Pfalts det är en 2020 Estate Riesling den har en mycket aromatisk smak med mineraltoner, gröna äpplen, lime och persika. 2020 Bassermann-Jordan Estate Riesling har artikelnummer 79332 och finns i Systembolagets beställningssortiment.

Det tredje vinet kommer från Moseldalen och producenten Van Voxelm. Vinet är från 2018 och heter Schiefer Riesling. Jordmånen ger här härliga skiffertoner och här hittar du även kvitten, aprikos och gröna plommon. 2018 Schiefer Riesling har artikelnummer VV0101 mer information om hur du får tag på detta vin får du av The Wine Agency. https://www.thewineagency.se/

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *