Ingredienser
600 g kycklinglårfiléer med skinn
2 msk majsstärkelse
Salt och nymalen svartpeppar
2 msk rapsolja
4 dl tunt skivade champignoner
1,2 dl gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
½ tsk chilipulver
1 lagerblad
2 stjälkar färsk timjan
1,2 dl vitt vin
1 burk hela tomater
4 msk tomatpuré
4 msk kycklingbuljong
2 stjälkar bladpersilja
1 msk balsamvinäger
Gör så här
Skär kycklinglårfiléerna i munsbitar, lägg dem i en påse med salt, peppar och majsstärkelse. Skaka påsen så blandningen fördelas jämt över låren.
Hetta upp en vid gryta och tillsätt oljan, fräs kycklingen tills den fått vacker färg, ta upp kycklingen.
I samma gryta, fräs löken tills den blivit genomskinlig, tillsätt vitlök, chilipulver, lagerblad och timjan, fräs ytterligare en minut.
Tillsätt vin, tomater, tomatpuré, kycklingbuljong och bladpersilja, blanda runt och låt sjuda under lock 30 minuter.
Krossa tomaterna med baksidan av en träsked, smaka av med salt peppar och balsamvinäger, ge grytan ett snabbt uppkok. Servera med ris och en sallad vid sidan.
No responses yet