1 kg kalvinnanlår, uppbundet
1 morot, grovhackad
1 blekselleristjälk, grovhackad
1 gul lök, grovhackad
4 stjälkar persilja
1 lagerblad
Lägg samtliga ingredienser i en djup gryta, häll på vatten tills det täcker köttet.
Ta upp köttet och låt det hela koka upp.
Lägg köttet i det kokande vattnet, skumma av ytan och sänk värmen.
Lägg på ett lock och låt köttet sjuda i två timmar.
Låt köttet svalna i koklagen, kyl sedan i kylskåp tills det är helt kallt
Tonfisksås
2 äggulor
3 dl olivolja, extra virgine
2 msk pressad citron
¼ tsk salt
Vispas till en mayonnaise
200 g konserverad tonfisk i olja, avrunnen
5 sardellfiléer
2,5 dl olivolja, extra virgine
3 msk färskpressad citronjuice
3 msk kapris, väl avsköljda och torkade
Mixa ingredienserna (utom mayonnaisen) till en slät pasta, rör ihop med mayonnaisen.
Garnityr
Persiljeolja
Friterad kapris
Strimlad blekselleri
Inlagd citron
Kvällen innan servering
Skiva köttet tunt och lägg det i lager med tonfisksåsen emellan, täck med plastfilm och låt marinera 8 – 24 timmar.
Servering
Arrangera köttet på tallrikar och toppa med ett lager tonfisksås, toppa med garnityren.
No responses yet