Sierra Nevada är ett av USAs mest framgångsrika bryggerier av hantverksöl. Sierra Nevada grundades 1980 av Ken Grossman, en man med en vision om att göra öl av yttersta kvalitet men med stor omtanke om miljön. ”Reduce, reuse, recycle” ”Minska, återanvänd, återvinn”, det låter bättre på engelska…

Det var en vinnande idé och Sierra Nevada är i dag ett av de mest hållbara bryggerierna i världen. Man gör sin egen el med en solpanelspark över sin fabrik och parkeringsplats. Man återvinner sina utsläpp av koldioxid, återvinner värmen från fabriken för att värma fabriken, komposterar sina slaggprodukter med mera.

Inte nog med det. Sierra Nevada gör riktigt god öl också!

Idag ska vi prova två olika IPA från Sierra Nevada.

Den första heter ”Torpedo Extra IPA” och är ett öl packat med humlearom utan att för den skull bli alltför bittert. Här får du en nyanserad smak med humlebeska, fruktkaka, pinje och örter. Drick den gärna till en mustig gryta och tveka inte att hälla en skvätt öl i grytan också.

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA har varunummer 11528 och du hittar den i Systembolagets beställningssortiment.

Det andra ölet heter Sierra Nevada California IPA och är en frisk bekantskap med trevlig beska och hög syra med inslag av grapefrukt, honung, örter och ananas. För mig passar den alldeles utmärkt till Fish n’ Chips och använd gärna ölen även i frityrsmeten!

Sierra Nevada California IPA har varunummer 98019 och du hittar den i Systembolagets beställningssortiment.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *