Crab cakes med tartarsås

Ingredienser för 4 personer

Crab Cakes

70 g majonnäs

1 ägg, uppvispat (stort)

2 msk dijonsenap

2 tsk worcestersås

0,5 tsk tabasco

salt

svartpeppar, nymalen

350 g krabbkött

1,75 dl pankoströbröd

2 msk färsk bladpersilja, finhackad

rapsolja (till stekning)

citron

Tartarsås

2 dl majonnäs

1 msk cornichons, finhackad

1 msk kapris, finhackad

1 tsk persilja, finhackad

1 schalottenlök, finhackad

0,5 krm tabasco

1 tsk citronsaft

0,5 kruka färsk koriander, hackad

Gör så här

Vispa ihop majonnäs, ägg, dijonsenap, worcestershiresås, tabasco och smaksätt med salt och peppar.

I en separat skål blandar du krabbkött, panko och persilja. Tillsätt sedan majonnäsmixen och vänd runt till en färs.

Forma färsen till 8 ”biffar”.

Hetta upp en stor stekpanna med olja och stek biffarna, några i taget, på medelhög värme tills de är frasiga och gyllenbruna.

Servera med citronklyftor och tartarsås (se recept nedan).

Tartarsås

Blanda samtliga ingredienser till en smakrik sås.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *