Crab cakes med tartarsås
Ingredienser för 4 personer
Crab Cakes
70 g majonnäs
1 ägg, uppvispat (stort)
2 msk dijonsenap
2 tsk worcestersås
0,5 tsk tabasco
salt
svartpeppar, nymalen
350 g krabbkött
1,75 dl pankoströbröd
2 msk färsk bladpersilja, finhackad
rapsolja (till stekning)
citron
Tartarsås
2 dl majonnäs
1 msk cornichons, finhackad
1 msk kapris, finhackad
1 tsk persilja, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
0,5 krm tabasco
1 tsk citronsaft
0,5 kruka färsk koriander, hackad
Gör så här
Vispa ihop majonnäs, ägg, dijonsenap, worcestershiresås, tabasco och smaksätt med salt och peppar.
I en separat skål blandar du krabbkött, panko och persilja. Tillsätt sedan majonnäsmixen och vänd runt till en färs.
Forma färsen till 8 ”biffar”.
Hetta upp en stor stekpanna med olja och stek biffarna, några i taget, på medelhög värme tills de är frasiga och gyllenbruna.
Servera med citronklyftor och tartarsås (se recept nedan).
Tartarsås
Blanda samtliga ingredienser till en smakrik sås.
No responses yet