12 ostron ”Fine de Claires”
Algfyllning
40 g wakamealger (uppblötta)
10 g schalottenlök, finhackad
20 g olivolja
1,4 g sichimi togarachi (japansk sjukrydda)
Mayo
2 äggulor
3 g salt
10 g pepparrot, riven
20 g bladspenat, hackad
10 g koriander, färsk
5 g Champagnevinäger
7 g ingefära, riven
10 g ljus soja
10 g schalottenlök
Ostronvätskan
200 g rapsolja
Gör så här:
Hacka algerna fint och blanda med schalottenlök, olivolja och sichimi.
Öppna ostronen och häll i en burk tillsammans med ostronvätskan, spara den kupiga delen av skalet.
Häll samtliga ingredienser till majonnäsen i en blandningskopp avsluta med oljan, emulsifiera oljan genom att sätta en stavmixer i botten av blandningskoppen, sätt igång stavmixern och dra den sakta uppåt tills du har en krämig majonnäs.
Bottna ostronskalet med algfyllningen, lägg på ett ostron och toppa med majonnäsen, bränn av ytan med en gasbrännare eller håll i ugnen under grillelementet på högsta värme tills ytan blivit vackert gyllenbrun.
No responses yet