12 ostron ”Fine de Claires”

Algfyllning

40 g wakamealger (uppblötta)

10 g schalottenlök, finhackad

20 g olivolja

1,4 g sichimi togarachi (japansk sjukrydda)

Mayo

2 äggulor

3 g salt

10 g pepparrot, riven

20 g bladspenat, hackad

10 g koriander, färsk

5 g Champagnevinäger

7 g ingefära, riven

10 g ljus soja

10 g schalottenlök

Ostronvätskan

200 g rapsolja

Gör så här:

Hacka algerna fint och blanda med schalottenlök, olivolja och sichimi.

Öppna ostronen och häll i en burk tillsammans med ostronvätskan, spara den kupiga delen av skalet.

Häll samtliga ingredienser till majonnäsen i en blandningskopp avsluta med oljan, emulsifiera oljan genom att sätta en stavmixer i botten av blandningskoppen, sätt igång stavmixern och dra den sakta uppåt tills du har en krämig majonnäs.

Bottna ostronskalet med algfyllningen, lägg på ett ostron och toppa med majonnäsen, bränn av ytan med en gasbrännare eller håll i ugnen under grillelementet på högsta värme tills ytan blivit vackert gyllenbrun.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.