1 kg blåmusslor
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
140 g bacon
1 litet rött äpple
1 msk rapsolja
1 dl äppeljuice
1 dl Sierra Nevada Pale Ale
2 dl kokosgrädde
färsk timjan, salt och svartpeppar
Gör så här:
Rensa, skölj och ta bort alla öppna och trasiga musslor.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Strimla baconet fint och skär äpplet i små tärningar.
Fräs löken i rapsoljan på medelvärme ca 3 minuter.
Tillsätt bacon och äpple och fräs ytterligare ca 3 minuter.
Höj värmen till max och tillsätt musslor, äppeljuice, öl och några timjankvistar.
Koka musslorna under lock ca 5 minuter, tills de har öppnat sig.
Lyft upp timjanstjälkarna och musslorna.
Släng de musslor som inte har öppnat sig och håll resten varma under folie.
Tillsätt grädden och koka ihop såsen ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Lägg musslorna i djupa tallrikar.
Häll såsen över musslorna och strö över timjan.
Servera med bröd.
No responses yet