Ingredienser
Algsallad
20 g wakamealger, torkade, uppblötta
20 g salladslök, gröna delen i tunna skivor
1 tsk rostade sesamfrön
1 tsk sesamolja
½ tsk gochugaru (koreanskt chilipulver)
Ostron
6 ostron ”Crassostrea Gigas”
½ shalottenlök, finhackad
½ dl vitt vin
2 varv på svartpepparkvarnen
Majsstärkelse
1 ägg uppvispat
3 msk panko
Rimmad gurka
50 g gurka
1 – 2 – 3 lag (ättika, socker, vatten)
Gochujangmayo
1 äggula
1 dl rapsolja
Avkoket från ostronen
1 msk gochujangpasta
1 tsk citronjuice
Kycklingskinn
Kycklingskinn från ett kycklingbröst
5 stjälkar bladpersilja
1 stjälk dragon
1 tsk flingsalt
Gör så här
Öppna ostronen över en sil ställd i en kastrull. Spara den kupiga delen av ostronskalet.
Ta ostronen åt sidan och lägg lök och häll det vita vinet i kastrullen med ostronjuicen, ta ett par tag med svartpepparkvarnen.
Koka upp och lägg i ostronen i 30 sekunder, ta upp ostronen och låt dem svalna. Sjud vätskan ytterligare 5 minuter, ta bort från värmen och låt svalna.
Strimla gurkan fint och lägg i inläggningslagen.
Gör majonnäsen genom att vispa ihop ägg, ostronvätska och gochujangpasta, tillsätt sedan oljan droppvis i början och sedan i en fin stråle, smaksätt med citronjuicen.
Ta skinnet från ett kycklingbröst och skrapa insidan fri från fett. Lägg skinnet mellan två bakplåtspapper och lägg en plåt som tyngd ovanpå. Baka i 220° ugn i 35 minuter, ta ut och låt svalna, fritera persilja och dragon i 180° rapsolja (var försiktig, det stänker!). Smula ner kycklingbröstet och örterna tillsammans med flingsaltet.
Lägg ostronen i en plastpåse tillsammans med majsstärkelsen, förslut och skaka påsen så stärkelsen täcker ostronen. Lägg ostronen i det uppvispade ägget och sedan i pankon, se till att hela ostronet är täckt. Fritera ostronen i neutral olja på 180° tills de är gyllenbruna, ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Montera ostronet genom att bottna ett skal med algsallad, sedan den rimmade gurkan, fortsätt med ostronet och spritsa majonnäsen över, bränn av med en brännare och strössla kycklingskinnet över.
No responses yet