Minestrone alla Novarese

115 g Färskt sidfläsk, strimlat

6 msk Olja

Olivolja

2 Gul lök

2 Zucchini

1 Morot

1 Stjälkselleri

115 g Rödkål

1 kg Borlottibönor (färska)

1 kg Tomater

750 g Kalvfond

Fräs fläsk och lök, tillsätt grönsaker

Tillsätt tomater och fond, sjud 2 timmar under lock.

Paniscia

80 g N’duja

60 g lök

450 g Carnaroliris

500 g Vin Langhe Nebbiolo

575 g Minestrone alla Novarese

Salt & peppar

Fräs korv och lök tills gyllene, späd med vin

Efter 15 min tillsätt minestronen

Sjud tills riset är al dente under ständig omrörning

Ta av från värmen och rör ner

100 g riven Parmesan

100 g smör

Lägg på ett lock och låt vila 10 minuter, späd eventuellt med buljong från soppan om det blir för tjockt. Paniscian ska ”flyta som lava”!

Övrigt

En rejäl gjutjärnsgryta 5-7 L

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.