Minestrone alla Novarese
115 g Färskt sidfläsk, strimlat
6 msk Olja
Olivolja
2 Gul lök
2 Zucchini
1 Morot
1 Stjälkselleri
115 g Rödkål
1 kg Borlottibönor (färska)
1 kg Tomater
750 g Kalvfond
Fräs fläsk och lök, tillsätt grönsaker
Tillsätt tomater och fond, sjud 2 timmar under lock.
Paniscia
80 g N’duja
60 g lök
450 g Carnaroliris
500 g Vin Langhe Nebbiolo
575 g Minestrone alla Novarese
Salt & peppar
Fräs korv och lök tills gyllene, späd med vin
Efter 15 min tillsätt minestronen
Sjud tills riset är al dente under ständig omrörning
Ta av från värmen och rör ner
100 g riven Parmesan
100 g smör
Lägg på ett lock och låt vila 10 minuter, späd eventuellt med buljong från soppan om det blir för tjockt. Paniscian ska ”flyta som lava”!
Övrigt
En rejäl gjutjärnsgryta 5-7 L
No responses yet