Ingredienser

2 msk olivolja

80 g pancetta (kan uteslutas för en vegetarisk soppa)

200 g gul lök, hackad

100 g morötter, i kuber

80 g fänkål, i kuber

15 g vitlök, finhackad

2 kvistar timjan

1 nypa pepparflakes

2 tsk salt

2 tsk nymalen svartpeppar

1 burk hela tomater

80 g svartkål

½ dl vitt torrt vin

750 g buljong (grönsak eller kyckling

1 bit parmesanskalk

3,5 dl torkade cannellinibönor, lagda i vatten över natten och sedan kokade 50 minuter. Eller två burkar avrunna färdiga bönor.

Topping

50 g bladpersilja, finhackad

Riven pecorino eller parmesan

Grovt bröd i bitar

Citronolja

Gör så här

I en stor gryta, hetta upp olivoljan till medelvärme, fräs lök och pancetta tills löken blir genomskinlig (7 minuter)

Sänk värmen och tillsätt morötter, fänkål, vitlök, salt, peppar och chiliflakes, tillaga tills morötterna mjuknat, (ca 10 minuter)

Tillsätt tomater och svartkål tillsammans med vinet, sjud i 8 minuter under omrörning

Tillsätt buljong och bönor med parmesanskalken, koka upp och låt sjuda ytterligare 15 minuter.

Tillsätt persilja och justera smaken med salt och peppar.

Servera med riven ost och grovt bröd.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *